05 nov

Er vi skøre eller seje? Hvorfor jordomrejse med børn?

Når vi fortæller venner og nye bekendtskaber om vores planer for næste års jordomrejse med børn er kommentaren som ofte, at vi er seje. Jeg har siden tænkt over dette; at vi er seje. Er det fordi, vi vil rejse med vores børn uden om charterrejse? Det er jo det eneste vi kender, så det er vel ikke så sejt. Er det fordi vi vil rejse i så lang tid med vores børn? Det er der jo flere der gør, så er det virkelig så sejt? Men jeg bliver da en anelse bekymret når kommentaren falder så prompte. Har vi begivet os ud på et eventyr med lidt for meget eventyr?

Flere i vores omgangskreds giver udtryk for at de ikke helt tør rejse med deres børn, vi giver lidt tips her. Bevares, børn og forældre er jo forskellige, men vi synes jo, at det er så naturligt at rejse ud i verdenen med børnene, at vi nærmest ikke kan forstå, man ikke gør det. Flere kunne vel sige, at det ikke er for børnenes skyld at vi rejser og tager dem ud af deres vante omgivelser. Vores erfaring har dog vist, at det giver både os som par men også som familie noget særligt.

Vi har mulighed for at være nærværende som familie på rejserne på en anden måde end i hverdagen. Snakken og planlægningen herom hygger vi os også meget med og har givet os mange aftenstunder med snak om ønsker og forventninger. Det er vel egentlig meget rart til en forveksling med de aftener med TV-serie eller tidlig afgang til søvn.

Jordomrejse med børn

Bertram har vist sig utrolig interesseret i fremmede kulturer og sprog og han har supernemt ved at få nye venner. Om det skyldes at han fra helt lille har været med på udenlandske ferier ved jeg ikke, men vi elsker (også) denne del af hans personlighed. Vi ønsker jo at præge vores børn til at blive små globetrottere i en international verden.

Og jo, den første gang man rejser med sine børn, kan man da godt være en smule betænkelig og bekymre sig for hvordan børnene arter sig. Nogle gange er det meget rart at kunne tage en prøvetur, en kortere flyrejse og en destination hvor man har været før. Men hvis ikke man slapper af under rejsen og på ferien så giver det jo ikke så meget. Er vi bekymrede eller nervøse så mærker børnene det også, men er vi glade og forventningsfulde så bliver de det også.

Vores tanke er, at vores tilgang til børnene gør, at vores ferie allerede starter når vi låser hoveddøren og tager afsted.

Læs mere om vores rejsefilosofi Indie Travel her.

Start en samtale