29 jul
Jordomrejse

Jordomrejse – fra drøm til virkelighed

Hvordan kommer man fra drømmen om langtur til at gøre det til virkelighed?

Aftener foran fjernsynet med dokumentarer om fjerne egne med Nordkaperen og Danmarks yndlings sejlerfamilie i Kurs mod fjerne kyster kan jo ikke andet end få én til at drømme sig væk på en længere tur, måske endda jorden rundt. Vi har altid været rejselystne og siden jeg som dreng sejlede til Caribien med mine forældre har jeg selv ønsket at tage på langtur. Vi har ikke sejlet lige så meget som mine forældre gjorde så en jordomsejling, lige meget hvor meget det tiltaler mig, er ikke en mulighed – vi er ganske enkelt ikke klædt godt nok på og børnene er for små. Vores jordomrejse er derfor primært med fly, men vi håber bestemt at kunne kombinere mange transportformer og meget gerne kortere sejlture. Her skriver vi lidt om hvordan vi kom fra drøm til virkelighed og giver et par gode råd.

Jordomrejse

Det gode skib FRI, som bragte os fra Danmark til Caribien og tilbage.

Vi har sagt vi vil rejse og gerne længe, men hvordan kommer man igang? Hvor skal vi hen? Hvor længe kan vi være afsted? Hvad koster det? Mange spørgsmål melder sig hurtigt og lige så snart man har fundet et svar dukker der tre nye spørgsmål op. Nogen gange føles det ærlig talt lidt uoverskueligt. Men vi siger til os selv at mange andre har været på jordomrejse før – og så kan vi også.

Første skridt – beslutningen

Et sted mellem drøm og virkelighed skal der tages en beslutning om at drømmen må udleves. Men kan man bare hive 5 eller 6 måneder ud af kalenderen og så være væk? Vi besluttede at det var noget vi ville og så måtte vi finde en måde hvorpå det kunne lade sig gøre. Vi startede med at kigge på vores arbejdsliv og børnenes planer for institution og fremtidig skolegang. Vi kunne hurtig se at det ville være smart at tage afsted før Bertram skulle starte i skole. Vi kunne også se at vi begge ville få et naturligt skifte i vores arbejdsliv i foråret 2018 og på den måde blev afrejsen sat. I sidste ende er det (bare) at sige “vi gør det”.

Andet skridt – ruten

Før beslutningen om at tage på langtur overhovedet var taget havde vi drømme om flere steder vi gerne ville opleve på kommende rejser. Da vi havde besluttet at tage afsted kiggede vi på om nogle af vores drømmerejsemål kunne indgå i en jordomrejse. Den nemmeste måde at komme i gang på er at skrive de steder ned som man vil se. På engelsk kaldes de ofte for pillars – altså de søjler som skal bære turen. Listen med søjler kan hurtigt blive lang og må justeres og forkortes mange gange.

Det er vigtigt at man ikke tager munden for fuld, især hvis man rejser med børn. Alle børnefamilier ved fra deres hverdag at alting tager meget længere tid når man skal have børnene med til hvad som helst og det samme gælder på rejser. Antallet af rejsemål der kan nås afhænger i høj grad af hvem der rejser og en naturlig begrænsende faktor er selvfølgelig hvor lang tid man kan sætte af. Generelt set kan man ikke holde samme tempo som på kortere ferier hvor man kun har to uger til at opleve alt på ens rejsemål. Det tempo vil man ganske enkelt gå død i. Vi kan godt lide at bruge længere tid på samme sted. På den måde er det muligt at komme ind bag facaden og skabe en rutine.

Vi har haft noget besvær med at finde ruten da vi faktisk ikke havde nogen navngivne søjler. Vi havde et ønske om at se Australien, men i begyndelsen var det ikke mere defineret end det. Vi ville også gerne opleve regnskov og så nogle tropeøer. For at lande på den endelige rute har vi været rundt om mange destinationer og lavet ruten om mange gange.

Tredje skridt – økonomien

Da vi begyndte at planlægge turen var Hannah lige kommet til verden og i den forbindelse skulle der planlægges barsel og ferie for de næste år. Det var naturligt at undersøge om barslen kunne bruges som økonomisk hjælp til at komme afsted med en form for indtægt. Vi har for ikke længe siden købt et hus som vi er enormt glade for, og at sælge er ikke en mulighed. I sidste ende er turen blevet virkelighed ved hjælp af en kombination af opsparing, barsel og optjente feriepenge desuden udlejer vi også vores hus ud mens vi er afsted.

Den 1. april 2018 bliver drøm til virkelighed. Har du også en drøm, men har svært ved at komme igang eller andre spørgsmål så skriv en kommentar her på siden.

Start en samtale