30 jul

Islands Sundlaug – Offentlige pools

Dagen starter med en tur på stranden. Det er ikke helt badevejr, en stiv vind pisker håret i alle retninger og bølger med skum bryder mod det sorte vulkansand. Termometeret viser, denne dag i slutningen af juli, 12 grader og havet er bare 10 grader varmt. Det byder ikke ligefrem på en dukkert. Der er dog lidt håb forude for en varm kilde stiger op mellem klipperne og et lille bassin er blevet skabt. Desværre er bassinet kun stort nok til et fodbad og bestemt ikke noget børnene kan spises af med. Vi havde lovet dem en badetur og så er Islands Sundlaug et godt bud på en god oplevelse.

De lokale Sundlaug som er offentlige udendørs svømmeanlæg i lighed med det gamle Bellahøjbad. Den helt store forskel er dog at vandet i Sundlaug er opvarmet ved hjælp af de geotermiske forhold i Island. Bassinerne er derfor dejligt varme og med forskellige temperaturer nogle til over 40 grader. Vi bor centralt i Reykjavik og derfor er der flere valgmuligheder. Vi fik anbefalet Seljarnarness Sundlaug.

Anlægget er rigtig pænt vedligeholdt og har en klassisk 25 meter pool samt flere mindre bassiner med varierende vandtemperaturer. Der er også en god vandrutsjebane til børn og barnlige sjæle. Der er flere andre Sundlaug i Reykjavik og en lang række at vælge imellem i resten af Island. Så har man en halv dag til overs så er en tur i de varme bade en god oplevelse for børn og voksne.

Start en samtale