Hvad er indie travel?

At rejse med børn er skønt og der findes uendelige tilbud til børnefamilierne i de glitrende rejsekataloger. Når vi ser charterturisterne føler vi, at de går glip af noget stort. De tager deres eget land for meget med og dermed når de ikke at komme bag facaden og få det autentiske med. Det synes vi er synd.

Vi er en familie med to voksne og to børn som forsøger at rejse uafhængigt for bedre, at kunne opleve den autentiske side af rejsemålet og befolkningen. Vi elsker at fare vild bag facaderne og opdage, smage og mærke det sted vi besøger.

Uafhængig rejse kaldes på engelsk Indie Travel, som igen er en forkortelse af Independent Travel. Indie Travel er ikke én bestemt ting, men en idé om at rejse lidt anderledes. Vi ser ikke kun os selv som danskere, men også som verdensborgere og vi tror på, at vi kan skabe interkulturelforståelse gennem mødet med mennesker fra andre kulturer. Det er en oplevelse der går dybere end kun at opleve og betragte på afstand. Vi tror det sker bedst ved en tæt kontakt til de lokale og meget gerne at bo privat hos dem, det kan du læse mere om i indlægget om at bo privat på rejsen. At rejse er, ifølge os, ikke en flugt fra det herhjemme, men et ønske om at opdage noget nyt som kan give livet hjemme ny værdi.

Bo privat på rejsen

I sommeren 2017 boede vi 3 uger hos familien Leamy i Delaware i USA.

En uafhængig rejseform betyder for os, at vi selv planlægger det meste. Det betyder ikke at vi altid går uden om rejsebureauerne, men det er usandsynligt at finde os på en charterrejse.

At rejse uafhængigt betyder ikke, at man behøver flyve på laveste klasse eller bo på overfyldte sovesale.

At rejse uafhængigt betyder ikke, at man behøver flyve på laveste klasse eller bo på overfyldte sovesale på hostels. Det er altid lykkedes os at finde gode overnatningsmuligheder til rimelige penge. Ofte har vi lejet værelser hos private, boet på Bed and Breakfast eller i guesthouses. At bo hos en lokal familie giver en helt særlig mulighed for bedre at opdage og forstå den lokale kultur og befolkning.

Vi forsøger at komme bag masseturismens facade og møde lokalbefolkningen, kulturen og ikke mindst maden som den var før turisterne væltede ind. Prøv f.eks. at lægge guidebog og kort væk og fare vild for en stund. Det resulterer ofte i uventede og sjove oplevelser, som f.eks. at blive inviteret til familiemiddag med hjemmelavet paella hos en spansk familie vi lejede et værelse af i Malaga eller få gennemgået fotoalbummet fra et skotsk bryllup af familien vi boede hos i Edinburgh.

Indie Travel

Vi fik et grundigt kursus i hjemmelavet paella og derefter familiemiddag hjemme hos familien Núñez i Malaga.

Det kræver selvsagt lidt mere forberedelse at rejse uafhængigt, men vi synes det er det hele værd. Det gør at vi har sat os lidt ind i hvor det er vi rejser hen. Dermed er vi et skridt foran og skal ikke bruge den dyrebare tid på at finde ud af hvad vi egentlig skal se.

Efter vi har fået børn er lysten til at rejse bestemt ikke blevet mindre og siden Bertram var helt lille har han været med på eventyr. Nu er Hannah kommet til og det vil bestemt ikke bremse vores udforskning af verden, tempoet bliver dog sat væsentlig ned og rejserne bliver mere på børnenes præmisser. Vi bliver ofte spurgt til hvordan det er at rejse med børn og især på den måde som vi godt kan lide at rejse. Vi har samlet en kategori med indlæg om at rejse med børn.

Læs meget mere om begrebet Indie Travel på The Indie Travel Manifesto.

Grib verden den er lige der (men tag nu også børnene med)!

Indie Travel Manifesto