13 jul

Vores bud på hvordan du får en god oplevelse med at flyve med børn

Ombord på et fly er der nye omgivelser, lyde og regler

Vi giver vores bud på hvordan du kan få en god oplevelse med at flyve med børn. Start med at læse hvordan du finder de bedste flybilletter til børn. På et fly har du ikke så meget plads og der er mange nye lyder og regler. Børnene skal sidde ned, have sikkerhedssele på, bordet skal være foldet op og alle de andre ting som vi voksne bare er vant til. Men med lidt forberedelse kan flyveturen godt gøres til en hyggelig del af ferien.

Underholdning er vigtigt når du skal flyve med børn

Alt afhængig af hvor lang en flyvetur I skal på, må I forberede jer selv og børnene mere eller mindre. Der er mange måder at holde børnene beskæftiget under en flyvning. Flere flyselskaber kommer selv med en lille underholdningspakke til de mindre gæster. Ellers er farveblyanter og en malebog rigtig god underholdningsværdi for de fleste. Særligt en bog med opgaver som børn og voksne kan hjælpes ad med.

Tag lidt af børnenes eget legetøj med så de har noget velkendt. Det kan være yndlingsbogen, de to bedste dyr eller noget helt tredje. Husk dog at der mange andre mennesker med i flyet så det er bedst at lade trommen og dyreklaveret blive hjemme. Vælg nogle ting som ikke er så små eller har små dele der bliver væk under eller mellem sæderne.

Tag evt. et nyt legetøj eller to med – gerne pakket ind som gave – der er vel ingen børn som ikke kan lide gaver? Bertram elsker gaver, så vi har også flere gange pakket noget af hans eget legetøj ind som gave – og det skabte samme glæde.

Flyve med børn - gaver

Der er helt sikkert delte meninger om tablets og andre elektroniske underholdningsapparater. I kender sikkert det zombie-agtige udtryk børnene kan få når de forgabt stirrer ind i de farvestrålende skærme. I moderate doser kan elektronikken være udemærket og på længere ture kan en god tegnefilm give ro til børn – og voksne. Vi har fundet nogle gode børnehovedtelefoner (se billedet ovenfor længst til højre) som ikke kan spille særligt højt, så skader de hverken ørene eller forstyrrer omgivelserne. Nu til dags har de fleste fly også underholdningssystemer med både serier, film og spil og så er der en helt ny række muligheder for underholdning når du skal flyve med børn.

Mad med ombord i flyveren

Langt de fleste flyselskaber tillader, at man har sin egen mad og ikke-alkoholiske drikke med. Det er en god måde at spare penge på, hvis man rejser med lavpris flyselskaberne som ellers kan tage store summer for mad og drikke. Under alle omstændigheder må man tage det med man skal bruge til babyer, så som modermælkserstatning, mad på glas osv. Det samme gælder også creme osv. til pusletasken som ikke behøver overholde de strikse regler for væske i håndbagagen. Vi har haft gode erfaringer med at lave små pakker med snacks, som også er spændende at pakke op. Pakkerne behøver ikke være det sundeste, men skal give en sjov oplevelse og lidt underholdning.

Flyselskaberne tilbyder naturligvis også børnemenuer, men som med det meste flymad er der ingen garanti for at det er specielt spændende. I kender jeres børn bedst og ved hvad de kan lide at spise. Sørg for at have nogle flasker vand i nærheden. Luften i fly er mere tør end på landjorden og derfor er det vigtigt at alle får mere at drikke end normalt.

Tøj til børnene i flyet

Temperaturen i flyet svinger meget. Og det afhænger jo også af hvilken årstid I rejser på og hvor I skal hen. Tænk i lag. Giv børnene tøj på i lag som kan tages af og på alt efter om de har det varmt eller får det koldt, sover eller er vågent. Generelt skal det være nemt at skifte, så løst tøj som er let at få af og på er godt.

Hvad skal med op i flyveren?

Som udgangspunkt så lidt som muligt. Der er i forvejen ikke meget plads i flyet så pas på med at slæbe en masse med. Vi har dummet os de sidste gange vi har rejst og været for besparende ved kun at rejse med håndbagage og dermed slæbe alt med op i flyet. Det resulterede i at der ikke var plads i skabene over os og vi derfor sad endnu mere klemt med tasker og poser under sæderne. Overvej om ikke det er pengene værd at tjekke kufferterne ind og kun tage det mest essentielle med op når I skal flyve med børn.

  • Mad og drikke
  • Skiftetøj
  • Pusletaske
  • Underholdning

Vi har her et bud på en pakkelister til ting som kunne være gode at have med i flyveren vi tilføjer løbende ideer til lister:

Hold fast i rutinerne når I skal flyve med børn

Børn har brug for faste rutiner og det gælder også når de er på ferie og når de flyver. Det er naturligt for voksne at kunne omstille sig fra en hektisk hverdag til nu at kunne geare ned. Børn er anderledes indrettet og har fortsat brug for at rutinerne hjemmefra overholdes. Faktisk har de voksne også bedst af at overholde de vanlige rutiner, fraset arbejde naturligvis, men det ved vi godt går hurtigt af fløjten. Derfor er det godt at holde fast i sovetider også ombord på flyet, selvom det kan være svært med belysning, nye lyde og mange andre mennesker.

Flyve med børn - sove ombord

Vi plejer at gøre som derhjemme, børste tænder, tage nattøj på, læse en bog og så sige godnat – eller hvad den hjemlige rutine nu er. Det giver tryghed og viser børnene at man altså også skal sove selvom man er på et fly.

Når I skal flyve med helt små børn

Pak en separat pose/taske med det essentielle til at pusle. Det er nemt lige at have tingene ved hånden når der skal skiftes så ikke man skal rode en større taske igennem for at finde det der skal bruges. Der er ikke meget plads på flyenes toiletter til at skifte børn, men de fleste har dog en plade som kan klappes ned. Invester i en suttekæde så I ikke skal ligge og rode efter sutterne under sædet.

Vi håber at indlægget giver mod og lyst til at tage de små med ud at flyve. Giver det anledning til spørgsmål eller kommentarer så smid en linje her på bloggen. Del også meget gerne jeres tips og tricks her på siden eller på vores Facebook side.

3 comment on “Vores bud på hvordan du får en god oplevelse med at flyve med børn

Start en samtale