07 jul

Finca S’horabaixa

En oase i Mallorcas baghave

Fra lufthavnen i Palma går turen hurtigt via autopista’en. I Llucmajor skiftes motorvejen ud med mindre landeveje mod byen Porreres. Herfra går det via en smal vej mellem tomatmarkerne og uden større pomp og pragt drejer man fra af en lille grusvej kun markeret med et lille skilt og en figur af en cykel bøjet i jern. Mørket havde for længst sænket sig og vi kunne godt komme lidt i tvivl om hvorvidt vi var på rette vej. Men for enden af grusvejen lyser fincaen op og præsenterer sig som en oase midt mellem de tørre marker.

Vi ankom sent, Bertram sov og vi var sultne! Heldigvis var alt klar til os. Vores lille lejlighed bød os velkommen med navn på døren og børnesengen slået op. Køkkenet var lukket, men de biksede alligevel brød, salsa og oliven sammen til os så vi fik stillet den værste sult.

Det er altid lidt spændende at ankomme efter mørkets frembrud og så ikke helt vide hvad man vågner op til. I dette tilfælde var det bestemt positivt det der mødte os. Selve Fincaens grund er ikke kæmpe og der er kun få værelser så hverken swimmingpool eller restauranten bliver overrendt. Det gør oplevelsen nærværende og vi kom hurtigt i kontakt med de andre besøgende. Vi var spændte på om andre børnefamilier havde fundet frem til dette afsides sted. Det havde vi dog ikke behøvet at bekymre os om for der var nok legekammerater til Bertram.

Indkvartering

Det er altid lidt svært at vurdere værelser før man bestiller på computeren derhjemme, men den lille lejlighed levede op til alle forventninger. Vi havde booket lejligheden til 2 personer med eget bad og køkken. Lejligheden bestod af soveværelse og en lille spisestue med køkken. Til lejligheden er egen lille terrasse med bord og stole. Badeværelse er stort og har badekar.

Ovenpå lejligheden til 2 personer findes også en lejlighed med køkken til 4 personer. Herudover findes en række værelser i forskellige størrelser både nogle med egen terrasse og nogle i hovedhuset.

Grunden

Fincaen har en flot pool, men ikke noget børnebassin med helt lavt vand. Vi fandt dog hurtigt nogle badevinger til Bertram og så kunne han selv hoppe i og flyde ovenpå. Der er fine områder at slappe af I og det er da også afslapning der er i fokus. Der er mulighed for lidt forskellige hyggeaktiviteter, men ikke mulighed for sport eller større boldspil. Selve hovedhuset er flot restaureret og godt istandsat. Der er mulighed for at komme til en computer og ellers er der et rimeligt trådløst netværk.

Mad og drikke

Morgenmaden består af en stor middehavsbuffet med almindelige morgenmadsprodukter, frisk frugt og grønt, brød men også flere lokale pølser og oste. Der serveres friskpresset juice. Flere af tingene produceres helt lokalt. En gang om ugen får man også frisk tilberedte æg efter ønske. Maden nydes i skønne omgivelser på den store terrasse mellem træer og palmer.

Restauranten er åben 6 dage om ugen til aften efter aftale. Man skal fortælle om man spiser med senest samme formiddag. Menukortet er ikke overvældende og det er kun godt. Der fås lidt forskellige tapas og ellers en fastsat ret som skifter hver dag og menukortet gentages ugentligt. Lørdag er der fællesmiddag og der tændes op i den store grill. Der er et specielt menukort til aftenen hvor man kan vælge hvad man vil have grillet. Gæsterne sidder samlet ved bordbænkesæt og det skaber en rigtig hyggelig stemning. Det er altid sjovt at høre hvem de andre gæster er og hvad de har lavet. Det er også en god måde at få tips til gode oplevelser.

Udflugter fra Fincaen

Det er helt klart nødvendigt at leje bil medmindre man kommer her i forbindelse med en cykelferie som også er en mulighed. Fincaen ligger afsides, men danner en god base for udflugter til hele øen. Vi kørte rigtig mange kilometer og så det meste af øen på 3 uger.

Vurdering

Finca og Agroturismo S’horabaixa får vores varmeste anbefalinger. Stedet ligger ødet og afslapning er i fokus. Der er gode muligheder for cykelsport. Det er langt fra etablerede hotelkæder og all-inclusive resorts – lige som vi kan lide det.

Se meget mere på deres hjemmeside her.

One comment on “Finca S’horabaixa

Start en samtale