13 aug

Tip: Brug flysøgemaskinerne – klogt

Flysøgemaskinerne indhenter priser baseret på den information du indtaster. De fleste søgemaskiner vil ikke have noget at gøre med købet af billetter, men udelukkende formidle kontakten til et flyselskab, rejsebureau eller rejseportal og det er så dem man køber billetterne af. Du kender sikkert de gængse flysøgemaskiner. Men bruger du søgemaskinerne klogt? Vi kigger på søgninger, filtre, prisagenter. Læs også indlægget om hvordan du finder de billigste flybilletter.

Søgningen

For at kunne lave en god søgning skal du faktisk vide lidt om hvad der er af muligheder for den rejse du planlægger. Du skal f.eks. sætte dig lidt ind i om der er daglige afgange eller om der er dage hvor der er flere afgange end andre. Det kan gøres ved at lave en søgning for hver ugedag og få et overblik over hvad der findes af flyafgange. Der er stor forskel på prisen om det er børn eller voksne som rejser, så værd opmærksom på at alle informationer om alder indtastes korrekt. Lave gerne en bred søgning uden for mange krav til flyrejsen først for at få overblikket, du kan så indsnævre ved brug af filtre.

Brug filtre

Når man laver en søgning får man ofte for mange valg frem. Ved at bruge filtre gøres søgningen mere overskuelige. Der kan f.eks. sættes filtre ift. antallet af mellemlandinger, max og min priser, samlet rejsetid og meget andet. Jeg vil som regel gerne finde direkte fly såfremt det er muligt, men det kan være for stor en omkostning og man kan så slå filtret til og fra efter behov.

Se på den samlede pris

Hvis du rejser med børn vil der være penge at spare på deres billetter, især hvis de er under 2 år og sidder på skødet af en voksen. Når flysøgemaskinerne viser priserne vil de oftest vise pris per billet og en samlet pris. Man kan godt blive lidt snydt ved at se udelukkende på pris per billet da den oftest vises som et gennemsnit af alle de søgte billetter. Det er fint hvis man er 4 voksne, men rejser du 2 voksne og to børn hvor ét barn f.eks. er under 2 år vil prisen fortsat vises som et gennemsnit af billetterne og bliver derfor falsk lav. Jeg vil derfor anbefale at man kun sammenligner på baggrund af den samlede pris for alle billetter inkl. gebyrer for bl.a. sædereservation, evt. mad og bagage.

Prisagenter

Det er bestemt ikke givet at du finder den helt rigtige pris ved første søgning. Derimod har de færreste tid til at sidde den ene aften efter den anden og søge løs. Når du har fundet en god søgning og sat de rigtige filtre på kan du lave en prisagent. Det vil sige at søgemaskinen på bestemte tidspunkter laver din gemte søgning og sender dig en mail med resultatet. Flere søgemaskiner fortæller også om den nye pris er højere eller lavere end den seneste søgning du har lavet. Prisagenter er en god måde løbende at holde øje med priserne i din søgning.
Man skal dog huske at man kun får resultaterne af den ene søgning og ikke hvis billetten f.eks. på afrejsedagen efter nu er blevet billigere. Det kan være en idé at have flere prisagenter kørende på alle dine ønskede afrejsedage hvis du er fleksibel mht. rejsedage.

I sidste ende må man prøve sig frem hos forskellige søgemaskiner og finde den man bedst kan lide. Alternativt kan man bruge flere samtidigt og oprette flere prisagenter.

One comment on “Tip: Brug flysøgemaskinerne – klogt

Start en samtale